LTO: werken aan economie

De noodzaak van economisch herstel blijft voorop staan. Dat kan niet zonder financieel de tering naar de nering te zetten. Zo reageert LTO-voorzitter Albert Jan Maat op de kabinetscrisis.

LTO%3A+werken+aan+economie
© LTO Nederland

De val van het kabinet dreigt te leiden tot een impasse in de politieke besluitvorming. Dat moet zoveel mogelijk voorkomen worden, meent Maat. Belangrijk is dat de (financiële) markten en ook Brussel vertrouwen houden in Nederland als stabiele en degelijke partner in Europa.

Loonmatiging

Volgens de LTO-voorzitter zijn strakke bezuinigingen en loonmatiging onontkoombaar om internationaal positie te houden en het risico af te wenden van een hogere rente en oplopende inflatie. Dat zou op langere termijn grote negatieve gevolgen kunnen hebben voor de nationale economie.

LTO zal zich actief inzetten om voortgang te houden op lopende dossiers, zoals het nieuwe GLB, het mestbeleid, de stagnerende vergunningverlening van veehouderijbedrijven en het gewasbeschermingsbeleid. Ook moet er gang blijven in de voorbereiding van het Vijfde Actieprogramma Nitraatrichtlijn.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer