CDA-boeren: actie voor behoud Bleker

Noordelijke CDA-boeren vrezen hun kanaal voor de land- en tuinbouw kwijt te raken in politiek Den Haag. 'Als Bleker niet terugkomt als staatssecretaris, zijn alle inspanningen voor niets geweest', zei akkerbouwer Aike Maarsingh vandaag in Sellingen.

De boeren willen daarom volgende week een 'actie voor het behoud van Bleker' beginnen. Dat meldden ze CDA-kandidaat voor de Tweede Kamer en oud-gedeputeerde Marc Jager en CDA-europarlementariër Esther de Lange tijdens een gesprek over de land- en tuinbouw in Zuidoost-Groningen.

Geringe landbouwervaring

De agrarische ondernemers zijn teleurgesteld over de geringe landbouwervaring en -kennis op de CDA-kandidatenlijst.

Bleker die dit voorjaar een gooi naar het CDA-lijsttrekkerschap deed, zag af van een plaats op de kandidatenlijst toen hij niet de nieuwe lijsttrekker van de christendemocraten werd. Ook Ger Koopmans en Joop Atsma lieten weten niet meer in de Tweede Kamer terug te keren.

Mammoettanker

'Wij blijven als club vierkant achter Bleker staan. Hij heeft het lef gehad om de miljardenuitgaven voor natuur te beteugelen. Hij heeft de mammoettanker tot stilstand gebracht', zei CDA'er en voorzitter van LTO Noord Groningen Hilbrand Sinnema.

Monsters

Volgens de CDA'ers hebben de media Bleker doen sneuvelen. 'Zij zetten hem en agrarische ondernemers weg als monsters die de natuur vernielen.'

Maarsingh sprak deze week met CDA-lijsttrekker Sybrand Buma over zijn wens om Bleker terug te laten keren als staatssecretaris van landbouw, mocht het CDA in de regering komen. Ook had de voormalig LTO voorzitter Akkerbouw onlangs nog contact met Bleker. 'Henk wil je nog een keer dit werk doen?', heb ik hem gevraagd. Er is niemand zo thuis in de dossiers als hij.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer