Bleker+kandidaat%2Dlijsttrekker+CDA
© ANP

Bleker kandidaat-lijsttrekker CDA

Staatssecretaris Bleker van Landbouw is kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Dat meldt de NOS.

Bleker licht morgen in Breda zijn kandidatuur toe. Hij is de zesde CDA'er die zich opwerpt voor het leiderschap van de partij. Jack de Vries wordt campagneleider.

Kandidaten konden zich tot vanochtend 10 uur melden. Het Kamerlid Van Toorenburg meldde zich vandaag ook. Eerder stelden fractievoorzitter Van Haersma Buma en demissionair minister Spies zich kandidaat en de partijleden Wintels en Wesseling.

Debat

Het bestuur van de partij overlegt morgen welke kandidaten mogen meedoen aan de verkiezingsstrijd. Maandag worden de kandidaat-lijsttrekkers gepresenteerd in Rotterdam. Daarna gaan zij meteen met elkaar in debat. Dat is het eerste van 6 debatten.

Op 18 mei sluit de eerste ronde. Als geen van de kandidaten meer dan de helft van de stemmen haalt, gaan de 2 kandidaten met de meeste stemmen door naar de tweede ronde. Die eindigt op 1 juni. Op die datum wordt de nieuwe lijsttrekker van het CDA bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer