Lezersenqu%C3%AAte%3A+Bleker+schept+duidelijkheid
© ELI

Lezersenquête: Bleker schept duidelijkheid

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker breekt de natuur niet af, maar schept duidelijkheid. Dat vindt meer dan de helft van de 4172 Stelling van de Dag-stemmers van De Telegraaf. Maar dat boeren de nieuwe natuurbeschermers zouden zijn, wordt ook bestreden.

Veel natuurgebieden, dieren en planten worden door dit kabinet niet goed beschermd, menen oppositiepartijen D66, GroenLinks en PvdA. Zij presenteerden maandag een alternatief natuurplan. De meeste stemmers steunen deze aanpak niet.

Boeren zouden volgens een deel van stemmers een grote bijdrage kunnen leveren aan de biodiversiteit. 'Maar natuur is geen resultaat van hun werk of werkwijze! Boeren staan ver af van de natuur omdat winstmaximalisatie in schril contrast staat met biodiversiteit', meldde iemand.

Marionet

Sommigen spelen op de man en noemen Bleker in de www.telegraaf.nl/watuzegt/11369915/__Bleker_breekt_natuur_af__.htmllezersenquête een marionet van de land- en tuinbouw. 'Hij is en blijft een boer, die calculeren nuchter: wat kost het en wat levert het op?'

Veel stemmers vertrouwen ook de 'groene lobby' niet. De gedachte is: milieuclubs deugen niet want ze gooien miljoenen subsidie over de balk. Zo klaagt een Veluwebewoner: 'Ik heb jaren met lede ogen toegezien hoe subsidiegeld aan belachelijke grote projecten werd uitgegeven in plaats van fatsoenlijke wandelpaden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer