Biggenbehandelunit wint 'reclameprijs'

Wakker Dier heeft de multibehandelunit-reclame van Schipmatic uit Bladel uitgeroepen tot de meest smakeloze van het jaar.

Dat www.youtube.com/watch?v=x5Rm0QFNQdQ&feature=player_detailpagesysteem vereenvoudigt ingrepen bij biggen en won een innovatieprijs op een vakbeurs.

'Krijsende biggen zijn niet fijn, maar ze zijn nu 7 seconden bij de moeder weg in plaats van minuten', reageert directeur Mark Schippers op de 'uitverkiezing'.

Smakeloos

'De reclames uit de vakmedia, tonen het ware beeld achter spotgoedkoop vlees. En dat is smakeloos', geeft Wakker Dier aan.

Die reactie gaat Schippers echter veel te ver. 'Ik begrijp dat een leek dit filmpje niet leuk vindt, maar de biggen 'leiden' door ons naaldloze systeem juist minder dan de traditionele aanpak.'

Oormerk

Biggen werden daarbij per afdeling met z'n allen in een behandelkrat gestopt en ingrepen een voor een uitgevoerd. 'Dan gaat het om het oormerk, couperen en het toedienen van ijzer', somt Schippers op.

Dat duurde vele malen langer dan met de multibehandelunit, waardoor de stress bij de biggen eveneens groter was. 'Praktijkproeven wijzen dat uit. Verder is de kans op besmetting door kruisbesmetting groter.'

Don't worry, make money

Eerder won een producent van legbatterijkooien met de reclameslogan: www.wakkerdier.nl/wakker-dier-persberichten/reclame-voor-legbatterijen-don-t-worry-make-money-meest-smakeloze-vee-industriereclamedon’t worry, make money.

Wakker Dier wil met de www.wakkerdier.nl/wakker-dier-persberichten/biggenbehandelunit-verkozen-tot-meest-smakeloze-vee-industrie-reclameverkiezing tonen hoe volgens de organisatie er in de Nederlandse veehouderij met dieren wordt omgesprongen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer