Schaderegeling inwoners Winterswijk

Tuinenbezitters in Winterswijk, van wie bomen en struiken worden verwijderd vanwege de Aziatische boktor, krijgen mogelijk een schadevergoeding. Dat heeft demissionair EL&I-staatssecretaris Henk Bleker gisteren toegezegd tijdens zijn bezoek aan Winterswijk.

Bleker liet weten samen met gemeente Winterswijk te kijken naar een schaderegeling. Hij denkt aan een tegemoetkoming in de kosten bij de aanschaf van nieuwe planten. De staatssecretaris verwacht binnen 1 à 2 weken hier duidelijkheid over.

Om de Aziatische boktor uit te roeien, moeten bijna 100 tuinen worden gerooid. Het kappen en weghalen van bomen, struiken en houtachtige gewassen is gisteravond begonnen.

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is naar verwachting tot zondag bezig met de inspectie van het gebied, waarna mogelijk nog meer maatregelen nodig zijn.

Een bewoner van Winterswijk meldde zich maandag 9 juli bij de NVWA met het vermoeden dat zij een boktor in haar tuin had aangetroffen. NVWA stelde op 10 juli vast dat het hier om een Aziatische boktor gaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer