Bufferzones boktor opgeheven

De bufferzones voor de boktorgebieden in Boskoop, Hoofddorp, Krimpen aan den IJssel en Maasland zijn vorige week ingetrokken. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit.

Bufferzones+boktor+opgeheven
© LNV

De bufferzones waren de afgelopen jaren ingesteld vanwege de vondsten van de Oost-Aziatische boktor. Sinds 3 maart zijn er nieuwe Europese regels van kracht. Die houden in dat bufferzones kunnen vervallen.

Vastgesteld moet dan zijn dat het om een geïsoleerde vondst gaat die is uitgeroeid. Ook moet de boktor zich niet hebben kunnen vestigen en verspreiden.

Uitroeiingsmaatregelen

Verder heeft Nederland uitroeiingsmaatregelen genomen, waaronder het verwijderen van de waardplanten in een straal van 100 meter rond de vondst. Hierdoor kan Nederland nu de bufferzones intrekken.

Dat is op 7 maart formeel gebeurd met de wijziging van de Nederlandse regelgeving.

Onderzoek

Wel blijven inspecteurs zoeken naar het voorkomen van de Oost-Aziatische Boktor. In een gebied van 1 kilometer rond een vondst vinden de komende jaren nog regelmatig inspecties plaats, geeft www.naktuinbouw.nl/nieuws/bufferzones-boktorgebieden-opgehevenNederlandse algemene keuringsdienst Tuinbouw aan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer