Aziatische boktor in Winterswijk

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in de gemeente Winterswijk een boom aangetroffen met daarin aantastingen door de Aziatische Boktor (Anoplophora glabripennis).

Aziatische+boktor+in+Winterswijk
© -

Ook zijn in het betreffende gebied vliegende exemplaren aangetroffen. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van EL&I in een brief aan de Tweede Kamer.

De Aziatische boktor kan aanzienlijke schade aanrichten aan loofbomen en struiken en vormt een risico voor de teelt en handel in boomkwekerijproducten. Op grond van de Europese Fytorichtlijn bestaat een verplichting tot uitroeiing.

7 boktorren

Een bewoner van Winterswijk heeft zich maandag 9 juli bij de NVWA gemeld met het vermoeden dat zij een boktor in haar tuin had aangetroffen. De NVWA heeft op 10 juli vastgesteld dat het hier om een Aziatische boktor gaat.

Ook heeft de NVWA een boom aangetroffen langs de weg met aantastingen door de Aziatische boktor en ook vliegende kevers. Er zijn inmiddels, met hulp van de bewoners, 7 boktorren gevangen. De aangetaste boom is direct omgezaagd en afgevoerd naar het laboratorium van de NVWA voor verder onderzoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer