Das en Boom dreigt Bleker met rechter

Natuurorganisatie Das & Boom uit Beek-Ubbergen wil demissionair minister Schultz van Haegen van Milieu en staatssecretaris Bleker van Landbouw dwingen om alle bezuinigingsmaatregelen op natuur terug te draaien.

De organisatie heeft de bewindslieden daar gisteren in een brief 2 weken de tijd voor gegeven. Daarna start een procedure tegen de staat wegens onrechtmatig handelen jegens de generaties van de toekomst, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Das & Boom verzet zich onder andere tegen het schrappen van nationale parken. Volgens de natuurorganisatie is Nederland straks het enige land ter wereld zonder nationale parken.

Ook wil Das & Boom dat de bewindslieden het schrappen van 10.000 hectare nieuwe natuur terugdraaien. Die gebieden zijn juist nodig om het uitsterven van planten en dieren te voorkomen, staat in de brief.

Bestuurlijke chaos

De vereniging vreest een bestuurlijke chaos, nu het Rijk de verantwoordelijkheid voor natuurbeleid heeft overgedragen aan de provincies. 'Terwijl natuur de enige bron van wereldwijde economie is en het onvervreemdbaar recht van opeenvolgende generaties. De natuur is niet van een minderheidskabinet, dat bovendien demissionair is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer