Flevolandse+berm+voor+natuurnetwerk
© Nieuwe Oogst

Flevolandse berm voor natuurnetwerk

De bermen in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland kunnen een bijdrage leveren aan het natuurnetwerk in Flevoland. Dat idee kwam gisteren naar voren tijdens een werkbezoek van BoerenNatuur Flevoland.

De bermen kunnen een grotere bijdrage aan de natuur leveren dan zij nu doen.

Voorzitter Mark Geling van Agrarische Natuurvereniging (ANV) Akkerwaard Flevoland heeft de 3 meter brede berm naast zijn grond dit jaar bij wijze van experiment ingezaaid met een bloemenrand. 'Als bermen op een ecologische wijze worden ingericht en beheerd door boeren, dan hoort hier een financiële vergoeding vanuit de overheid tegenover te staan', wierp hij als stelling op.

Agenderen

'Ik heb vandaag gehoord dat er voor de natuur een wereld is te winnen als het gaat om de bermen', zei gedeputeerde Anne Bliek. Ze gaf aan het onderwerp voor de Staten te agenderen. Bliek riep ook de 4 gemeenten op hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Statenleden, vertegenwoordigers van gemeente en waterschap, terreinbeherende en maatschappelijke organisaties waren gisteren te gast op het biologische akkerbouwbedrijf van Piet van Andel in Zeewolde, lid van ANV Akkerwaard Flevoland.

Bloeiend Bedrijf

Tijdens een wandeling langs zijn akkerrand, die hij als deelnemer aan het project 'Bloeiend Bedrijf' heeft ingezaaid, kregen de aanwezigen uitleg over de natuurlijke vijanden in de akkerrand, die een rol spelen in de bestrijding van schadelijke insecten.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer