Veel vragen over subsidies Horst

De subsidieverlening aan het Nieuw Gemengd Bedrijf in Horst aan de Maas levert een stroom aan Kamervragen op. Al zeker 3 fracties hebben kritische vragen ingediend.

Marianne Thieme kwam als eerste met een reeks vragen over de ‘verspilling van belastinggeld.’ Ze wil van staatssecretaris Henk Bleker een uitvoering overzicht van alle toegezegde en al verstrekte subsidies.

Industrialisatie

Ze vraagt de bewindsman om al toegezegde subsidies niet uit te keren. Bovendien wil Thieme dat er geen cent overheidssubsidie meer gaat naar andere stallen die groter zijn dan 300 NGE. Het gaat volgens haar om ‘extreme industrialisatie’ van de veehouderij.

Henk van Gerven (SP) heeft dezelfde kritiek. Maar hij suggereert ook dat het ministerie van EL&I meewerkt aan het promoten van het bedrijfsconcept wereldwijd. Een medewerker van het departement zou zijn meegereisd naar China om te kijken of ook daar een dergelijk project kan worden opgezet.

Informatie

Tjeerd van Dekker (PvdA) meent dat staatssecretaris Bleker de Kamer minder goed heeft op de hoogte heeft gehouden dan hij in het tv-programma Nieuwsuur suggereerde. Hij vraagt uitleg daarover. Zo wil Van Dekken weten ‘met welk specifiek document en met welke datum u of uw voorganger de Kamer hierover heeft geïnformeerd.”

Ook van Gerven twijfelt aan de beweringen over de informatievoorziening. Daarom vraagt hij eveneens bewijzen daarvan. ‘Of erkent u dat de Kamer niet geïnformeerd is’, zo vraagt hij Bleker.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer