LTO%3A+maximale+omvang+stallen+niet+zinvol
©

LTO: maximale omvang stallen niet zinvol

LTO Nederland vindt het niet zinvol om een grens te stellen aan het aantal dieren op een locatie, zoals demissionair staatssecretaris Henk Bleker van EL&I aangeeft. Dat zegt Siem Jan Schenk van LTO Nederland.

De discussie moet niet gaan over het aantal dieren per locatie, maar over verduurzaming van de agrarische sector, vindt Schenk. Veehouders moeten daartoe investeren in dierenwelzijn, diergezondheid, milieu en omgevingskwaliteit.

Schenk reageert daarmee op de brief van demissionair staatssecretaris Henk Bleker van EL&I waarin hij aangeeft een begrenzing van het aantal dieren per locatie vast te willen leggen.

Geen wet

'Daar waar boeren en burgers elkaar ontmoeten, dus in de regio, moet worden afgewogen of de gevraagde vergunning voor een grote stal kan worden verleend', zegt Schenk. Hij vindt niet dat dat daar een wettelijke bepaling bij hoort.

Schenk maakt zich geen zorgen over een ongebreidelde groei van de veehouderijbedrijven. 'Gemeenten en provincies hebben genoeg instrumenten op het gebied van ruimtelijke ordening en milieuregelgeving om dat te voorkomen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer