Boomtelers verbeteren waterkwaliteit

De circa 300 boomtelers in de regio Zundert zetten stappen richting duurzamer produceren. Binnen het project Schoon Water Boomteelt gaan leden van ZLTO en Treeport Zundert eensgezind voor een betere waterkwaliteit.

Boomtelers+verbeteren+waterkwaliteit
© Jos Thelosen

Bij boomkwekerij Dictus-Christianen in Achtmaal vond de aftrapbijeenkomst plaats van het samenwerkingsproject tussen de provincie Noord-Brabant, ZLTO, Treeport en Brabantse Delta.

Samen met Eric Mulders van Treeport gaf Agnes Vermeeren van ZLTO Zundert het startschot voor zo'n 50 belangstellenden. Eind 2013 hopen ze samen de conclusie te trekken dat de boomtelers opnieuw een stap vooruit hebben gemaakt in het duurzamer maken van de boomteelt.

10 projecten

Projectleider Jack van de Gevel van Treeport lichtte de 10 projecten toe die bijdragen aan een betere waterkwaliteit. Met stip op 1 staat het voorkomen van directe afspoeling van perceelswater naar oppervlaktewater.

Over anderhalf jaar moet in de regio 5 kilometer aan infiltratiegreppels liggen en 25 kilometer 4 meter brede grasranden. Het project is een onderdeel van het stimuleringsproject www.schoon-water.nlSchoon Water voor Brabant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer