Meer aandacht voor waterkwaliteit

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden besteedt meer aandacht aan een goede waterkwaliteit sinds de invoering van Kaderrichtlijn water (KRW). Maar het toetsen van het beleid aan de kwaliteitseisen van deze Europese richtlijn kan wel beter

Dat geldt eveneens voor de kennisoverdracht aan het algemeen bestuur van het waterschap. Dat stelt de Rekenkamercommissie Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Die deed onderzoek naar de werkwijze en doelstellingen van de Europese richtlijn voor het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Ook is onderzocht of het waterschap er in slaagt de KWR-doelen te verwezenlijken. Om deze brede vraag op een goede manier te beantwoorden, is in het onderzoek als praktijkgeval gekeken naar het baggeren van watergangen.

Conclusies

De commissie concludeert dat in het baggerprogramma de aandacht vooral uitgaat naar het bevorderen van de doorstroming van een rivier (waterkwantiteit) en minder naar het verbeteren van de waterkwaliteit.

Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de baggerprojecten niet opnieuw zijn geprioriteerd op waterkwaliteitsaspecten, zoals de Europese richtlijn nastreeft.

Samenwerking

Er gaan ook zaken goed: het thema waterkwaliteit had zonder de KRW minder prominent op de agenda gestaan. Ook zijn andere overheden en belangenorganisaties tevreden over de manier waarop het waterschap de samenwerking rondom waterkwaliteit invult.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer