Proefboerderij Zegveld staat te koop

Wageningen UR heeft de melkveeproefboerderij in Zegveld in de etalage gezet. Het bedrijf staat te koop bij AgriTeam Makelaars.

Naast Zegveld staat ook proefboerderij de Ossekampen in Wageningen te koop. Wageningen UR (WUR) gaat haar onderzoek voor de melkveehouderij concentreren op Dairy Campus in Friesland.

De locatie aan de Ossekampen wordt vervangen door een nieuw complex op Wageningen Campus. De proefboerderij in Zegveld wordt als 'going concern' aangeboden of voor een gedeelte daarvan.

Veenweidegebied

'Bijzonder aan dit bedrijf is dat het gesitueerd is in een veenweidegebied en op een groot aaneengeschakeld perceel van ruim 70 hectare ligt', licht M. Roseboom toe. 'Er zijn 2 bedrijfswoningen aanwezig en de vergaderruimte biedt plaats aan meer dan 100 personen.'

Op dit moment worden 140 melkkoeien gehouden voor onderzoeken gericht op melkwinning, voeding, huisvesting en automatisering van de melkveehouderij. Onlangs ging op deze locatie het Veenweide Innovatie Centrum van start. Dat huurt de locatie van de WUR.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer