%27Na+melkcontrole+nu+grascontrole%27
© Ulco Wesselink

'Na melkcontrole nu grascontrole'

Frank Lenssinck van Veenweide Innovatie Centrum (VIC) Zegveld en PPP Agro-Advies importeerden uit Nieuw-Zeeland een graslandmeter die werkt op basis van infrarood. De kopers willen met het apparaat in navolging van de melkcontrole, grascontrole voor grasland ontwikkelen. ,

'Er gewoonweg veel te weinig data beschikbaar om goed op weidegang te sturen', zegt Lenssinck. 'In Nieuw-Zeeland en Ierland gebruiken ze deze infraroodmeters al veel.

De meter meet de hoeveelheid droge stof. De gegevens komen direct op het scherm. Ze worden ook doorgestuurd naar een computer.

Studiedagen weidegang

Kennis en instrumenten ontwikkelen en aandragen om weidegang te ondersteunen is voor VIC Zegveld sowieso een belangrijk thema. Op 18 en 19 april organiseert het kenniscentrum daarom samen met onder andere Wageningen UR twee studiedagen over weidegang.

Weer

 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
Meer weer