Internetcriminelen plunderen bankrekening

Melkveehouder A. de Jong (60) uit Wijngaarden raakte 33.000 euro kwijt. Internetcriminelen plunderden zijn bankrekening, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Maandag 16 april kreeg De Jong een e-mail van ABN Deutsche Bank, waar hij een betaalrekening heeft. 'Daarin stond te lezen dat internetcriminelen het op onze rekening hadden gemunt. Daarom zou onze bankpas zijn geblokkeerd. Ik moest wat gegevens invullen om de boel weer te activeren', schetst De Jong.

Internetbankieren

Woensdag belde een vrouw die zich voordeed als medewerker van ABN Deutsche Bank. Zij meldde dat het apparaatje waarmee De Jong kan internetbankieren, opnieuw moest worden ingesteld. Nietsvermoedend geeft hij de nummers door die in de display verschijnen.

'Op dat moment belde de echte bank op onze vaste lijn', zegt De Jong. 'Ze waarschuwden dat er in korte tijd vier keer 3000 euro en nog eens 21.000 euro in één keer van onze bankrekening was overgemaakt naar andere rekeningnummers.'

Had De Jong dan geen enkel vermoeden dat het niet pluis was? 'We meenden de stem van de mevrouw die ons belde te herkennen van ons bankfiliaal in Dordrecht.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer