Nog+veel+uien+op+voorraad
© Nieuwe Oogst

Nog veel uien op voorraad

Van de totale uienoogst van 2011 lag op 1 april nog 39% in opslag. Dat blijkt uit een inventarisatie van de voorraad door de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA).

De inventarisatie is net als in december en februari uitgevoerd onder een representatief deel van de VTA-leden. In absolute tonnen is tot april ongeveer 22% meer uien afgeleverd dan in 2011 op hetzelfde moment.

Toch zit er nu nog 9% meer uien in de bewaarschuren. Dit alles is een gevolg van de grote oogst in 2011. In december stelde VTA al vast dat de laatste oogst 14% hoger was dan die van het teeltjaar 2010.

Geen verrassingen

Van de uien op voorraad is nog 79% vrij te verkopen. Volgens VTA levert de inventarisatie geen verrassingen op. De organisatie hoopt voor zijn telers dat de export nog aantrekt, zodat het dramatische uienseizoen nog een enigszins positief staartje krijgt.

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer