LTO%2FNOP+baalt+van+%27plofkip%27
©

LTO/NOP baalt van 'plofkip'

LTO/NOP-vakgroep Pluimveehouderij steunt het initiatief van Unilever om over te stappen op Beter Leven-kippenvlees. Wel vindt de vakgroep het jammer dat in de algemene media steeds wordt gesproken van ‘plofkip’.

Dat zegt secretaris Alex Spieker. 'Dat is grievend en een miskenning van deze sector. Wij voldoen gewoon aan de wet in Europa en zijn op sommige vlakken zelfs verder dan ons omringende landen. Door 'plofkip' te gebruiken,wordt een sfeer gecreëerd die niet terecht is.'

Verwaarding

Dat Unilever bereid is pluimveehouders te steunen bij omschakeling is positief. 'Het is nu heel lastig om alle kipdelen van bijvoorbeeld Volwaard- en Puur en Eerlijk-kippen te verwaarden. Vierkantsverwaarding past prima in de stap die Unilever neemt.

Spieker verwacht dat meer pluimveehouders willen omschakelen zodra de vraag stijgt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer