Telegraaflezers: Hedwigepolder droog

Verdrag of niet, driekwart van de Stelling van de Dag-deelnemers van de Telegraaf voelt er niets voor om de Hedwigepolder weer prijs te geven aan de zee.

De helft vindt het gênant als het kabinet de gemaakte afspraken met België aan zijn laars lapt, maar het behoud van de polder gaat voor. Want: 'Het is bezopen dat wij goede landbouwgrond moeten inleveren als dank om de Antwerpse haven en economie een oppepper te geven.'

Voor 76% staat het als een paal boven water: het uitdiepen van de Schelde dient uitsluitend het belang van Antwerpen. Die groep lezers vindt het hoogst onredelijk dat daarvoor een Nederlandse polder moet worden opgegeven.

Vervuiler betaalt

'De vervuiler betaalt. De Belgen zorgen zelf maar voor de compensatie van de natuur', vindt een stemmer. 'Het uitdiepen van de Schelde op zichzelf is al pure milieuwinst! Die is nog nooit zo schoon geweest.'

Bijna 4 op de 10 stemmers storen zich eraan, dat politici net doen alsof ze nooit wat getekend hebben zodra ze een andere functie of een ander kabinet dienen.

Karla Peijs

'Zo’n Karla Peijs, die nu als commissaris van de Koningin de Hedwigepolder zo belangrijk vindt, is die soms vergeten dat ze zelf voor het doorsteken van de dijken heeft getekend?', vraagt een www.telegraaf.nl/watuzegt/11935719/__Hedwigepolder_moet_onder_water__.htmlStelling van de Dag-deelnemer zich af.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer