ZLTO%3A+Boeren+trekken+aan+kortste+eind
©

ZLTO: Boeren trekken aan kortste eind

ZLTO betreurt de beslissing om een deel van de Hedwigepolder onder water te zetten. Als gevolg van het vandaag bekend gemaakte kabinetsbesluit gaat goede landbouwgrond in Zeeland verloren.

De boerenorganisatie heeft steeds gepleit voor een evenwichtige visie op natuur in de totale context van de Zuidwestelijke Delta. Volgens ZLTO-bestuurder Peter de Koeijer is serieuze aandacht voor de ontwikkeling van buitendijkse natuur daarbij essentieel.

Natuurwaarde

‘Ontpoldering moet niet de automatische reactie zijn bij natuurherstel. Kijk goed waar en hoe de meeste natuurwaarde wordt gerealiseerd. Een integrale kijk op natuurzaken is daarbij noodzakelijk', aldus De Koeijer.

Positief aan de beslissing van staatssecretaris Henk Bleker is dat een jarenlang slepend dossier kan worden afgerond. Dat is belangrijk voor de verhouding met Europa en Vlaanderen én voor de verstandhoudingen in Zeeland.

Kortste eind

De Koeijer: ‘Gelukkig komt een einde aan jarenlang getouwtrek. Maar helaas trekken boeren aan het kortste eind.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer