Wijffels tegen ontpolderen Hedwige

Herman Wijffels noemt het een slecht idee om een deel van de Hedwigepolder toch te ontpolderen. De Zeeuwse boerenzoon en onder meer oud-Rabo topman vertolkte die mening gisteravond op een ledenbijeenkomst voor de lokale Rabobank in Heerenveen.

Wijffels+tegen+ontpolderen+Hedwige
© Nieuwe Oogst

'Ik ben altijd gezegd, ook in mijn periode als directeur van Natuurmonumenten, dat je vruchtbare landbouwgrond niet om moet zetten in natuur. Dat zou eventueel wel kunnen gelden voor bijvoorbeeld ontgonnen heidevelden', geeft hij aan.

Wijffels probeert altijd te kijken vanuit het perspectief: hoe zou het zijn bedoeld. 'Daar hoort omzetten van vruchtbare grond volgens mij niet bij'

Hart bij de landbouw

Wijffels benadrukte dat zijn hart zeker nog bij de landbouw ligt. 'Maar ik ben een man van de waarheid benoemen. En als er in de agrarische sector zaken niet goed of uit de pas lopen, dan schroom ik niet om die naar voren te brengen. Sommige mensen nemen mij dat niet in dank af, dat is dan maar zo.'

Volgens hem is het voor de agrarische sector net als voor de andere economische sectoren beslist nodig om veel meer vanuit het kringloopprincipe te werken.

Biomassa

Verder maakt Wijffels zich sterk voor biobased economie, een economie waarbij de fossiele brandstoffen plaats maken voor biomassa.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer