Tulp voor Disney

Mickey Mouse doopte deze week de Disneyland Paris, een tulp om het 20 jarig bestaan van het pretpark te vieren.

Precies 20 jaar na de opening van Disneyland Paris, op 12 april 2012, krijgt het Franse themapark een eigen tulp. Mickey doopte de tulp in de Keukenhof.

De tulp, een Double Orange Emperor, werd gekweekt door de firma Verver Export uit Ursem. Nu 20 jaar geleden werd per toeval één dubbele Orange Emperor tulp ontdekt in een veld met enkele exemplaren. De tulp werd uitgespit en op een apart veld verder gekweekt, wat 20 jaar later resulteerde in genoeg exemplaren om deze van een officiële naam te voorzien.

Molens en tulpen

Niet alleen is de Disneyland Paris tulp vanaf vandaag te zien in Keukenhof, maar ook zijn maar liefst 8.000 exemplaren geplant in het Disneyland Park. Ook hier is een bijzonder Hollands plekje gevonden: de oranje tulpen zijn te zien rondom de Old Mill in Fantasyland, een echte ouderwetse molen.

De Disneyland Paris tulp is in goed gezelschap: jaarlijks worden er honderdduizenden Nederlandse bloembollen geplant in Disneyland Paris.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer