Mini%2DOostvaarderswold+slechtste+scenario
© E.G. Koops

Mini-Oostvaarderswold slechtste scenario

LTO Noord Flevoland is zwaar teleurgesteld in het voorstel van Gedeputeerde Staten voor Oostvaarderswold. 'Versnipperde aanleg van natuur is het meest slechte scenario', zegt Leonard den Hartog.

Volgens Den Hartog, bestuurslid van LTO Noord-afdeling Zuidelijk Flevoland, regeert de angst bij de provincie. 'Er wordt gedacht: als we niet doorgaan met het project, kost het ons veel geld. Kost wat kost wil de provincie door met Oostvaarderswold.'

LTO pleit ervoor om op een creatieve manier te kijken naar de natuurcompensatie-invulling. 'Kan een deel van de compensatie niet worden gerealiseerd op goedkopere gronden elders in Nederland of op gronden die al in eigendom zijn van het rijk?', oppert Den Hartog.

Compensatie

'Nu wordt ruim € 45 miljoen berekend om elders 365 hectare voor compensatie aan te kopen', zegt hij. LTO Noord denkt dat dit vele malen goedkoper kan, als er bereidheid is om te zoeken naar creatieve oplossingen.

Den Hartog vindt dat er in de scenario’s die nu worden gepresenteerd, wordt gegoocheld met cijfers. 'Ik vrees een herhaling van zetten. Toen de Raad van State, als eerste onafhankelijke partij, naar de cijfers keek van het plan Oostvaarderswold, werd dit meteen afgeschoten. Dat voorzie ik nu weer.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer