Al 500 geldschieters voor buitenvarkens

Project Buitengewone Varkens heeft in korte tijd al meer dan 500 investeerders weten aan te trekken.

Medio vorig jaar startten Twentse boeren met het op kleinschalige wijze buiten houden van varkens. Voor de financiering van het project werd gekozen voor een vorm van 'crowdfunding'.

Crowdfunding betekent 'funding door de crowd', ofwel vele kleine investeerders en belanghebbenden die bereid zijn om kleine bedragen te investeren voor bepaalde doelen waarbij zij zich betrokken voelen.

Geldbedrag

Deze belanghebbenden geven allemaal een relatief klein geldbedrag wat bij elkaar opgeteld leidt tot één grote investering waarmee de doelen verwezenlijkt kunnen worden.

Als beloning krijgen de investeerders voor iedere € 100 die ze inleggen voor € 150 terug aan vlees en vleesproducten, zoals chorizo, culatello, droge worst en paté. Ook gratis deelname aan evenementen hoort tot de beloning voor de investering.

Zelfslachtende slager

De www.buitengewonevarkens.nlBuitengewone Varkens worden gehouden op kleine boerenbedrijven. Het dagelijks toezicht vindt plaats door de boer. De varkens gaan uiteindelijk naar zelfslachtende slagers in de buurt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer