Gezondheidsmanagement+varkens+werkt
© internet

Gezondheidsmanagement varkens werkt

Gezondheidsmanagement op varkensbedrijven leidt tot betere technische kengetallen, betere financiële resultaten en een hogere gezondheidsstatus.

Na 5 jaar onderzoek, gefinancierd door Productschap Vee en Vlees, blijkt dat gezondheidsmanagement een positief effect heeft op de technische kengetallen van een bedrijf.

Als een varkenshouder weet dat een maatregel om de gezondheid van zijn dieren te verbeteren ook daadwerkelijk tot resultaat leidt, is hij gemotiveerder om deze maatregelen te nemen, was de aanleiding tot het onderzoek.

Euro's

Gedurende 5 jaar zijn fokbedrijven, vermeerderaars en vleesvarkensbedrijven jaarlijks ondervraagd. Hierbij is vooral gekeken naar de genomen gezondheidsmaatregelen. De positieve effecten zijn vervolgens doorgerekend naar financiële voordelen, die kunnen oplopen tot tientallen euro's per zeugen- en vleesvarkensplaats.

Voor 6 maatregelen op zeugenbedrijven en 2 maatregelen op vleesvarkensbedrijven zijn de effecten verwerkt in een online www.verantwoordeveehouderij.nl/index.asp?gezondecijfers/home/projectinfo/index.asprekenmodule.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer