EP: krachtiger optreden Schmallenberg

De Europese Commissie moet meer actie ondernemen om de onrust rondom het Schmallenberg-virus weg te nemen. Dat bleek vandaag tijdens de vergadering van het Europees Parlement (EP).

Verschillende Europarlementariërs riepen de Europese Commissie op om de problemen met het Schmallenberg-irus duidelijker te erkennen. Zij willen dat er een Europese meldplicht komt, onderzoek naar vaccinatie en mogelijk een financiële ondersteuning voor getroffen veehouders.

10 landen hebben gedreigd om de grens te sluiten voor levende dieren of dierproducten uit Europa. Rusland besloot al eerder een importverbod in te stellen voor levende dieren uit Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Importverbod

In Duitsland zijn meer dan 900 bedrijven getroffen door het virus, stelde een aantal Duitse Europarlementariërs. Zij riepen de Europese Commissie op om Rusland te overtuigen om het importverbod op te heffen.

Klimaat-Eurocommissaris Connie Hedegaard liet weten dat een delegatie van de Europese Commissie op bezoek is in Moskou om de problemen te bespreken.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virus Schmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer