Schmallenberg geen reden sluiten grens

Nederland voert overleg met de landen die hun grenzen hebben gesloten voor herkauwers en/of genetisch materiaal vanwege het Schmallenberg-virus. Dat schrijft EL&I-staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer.

Schmallenberg+geen+reden+sluiten+grens
© Robert Goddyn

Sinds het uitbreken van het Schmallenberg-virus hebben verschillende landen aangeven bezorgd te zijn over de invoer van Nederlands fokmateriaal. Egypte heeft de grenzen gesloten en Tunesië en Marokko overwegen dit te doen.

Het ministerie van EL&I heeft de landen bezocht om te voorkomen dat de grenzen worden gesloten. Volgens informatie van de Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) is de kans op virusoverdracht via zuivel en vlees verwaarloosbaar klein.

Aanbevelingen

OIE geeft ook aanbevelingen over hoe de internationale handel voor levende dieren en genetisch materiaal doorgang kan vinden.

In de week van 27 februari ontvangt Nederland een delegatie uit Rusland. Dat land sloot aan het begin van de maand haar grenzen voor levend fokmateriaal. Tijden het bezoek wordt informatie verschaft over de actuele situatie in Nederland en het onderzoek dat kan worden gedaan.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virus Schmallenberg-dossier

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer