RIVM onderzoekt Schmallenberg-overdracht

Om uit te sluiten dat het Schmallenberg-virus mensen infecteert, start het RIVM een onderzoek onder veehouders en -artsen. Dat gebeurt op verzoek van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en EL&I-staatssecretaris Henk Bleker.

Deskundigen zijn van mening dat het onwaarschijnlijk is dat het Schmallenberg-virus van dier op mens wordt overgedragen. Schmallenberg is een nieuw virus, daarom is er nog weinig bekend over de effecten ervan op de mens.

De virussen waar Schmallenberg het meest op lijkt, worden meestal overgedragen door knutten (kleine insecten) en zijn voor mensen ongevaarlijk.

Veehouders en -artsen

RIVM verwacht niet dat mensen besmet raken met dit virus. Mocht dat toch het geval zijn, dan zou dat bij veehouders en veeartsen te zien moeten zijn. Het onderzoek start in maart. De eerste resultaten worden in april verwacht.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1584676&h=Schmallenberg-virus Schmallenberg-dossier

<object width="419" height="198"><param name="movie" value="http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="true"></param><param name="flashvars" value="tcmid=tcm:5-1211091" /><embed src="http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="419" height="198" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" flashvars="tcmid=tcm:5-1211091"></embed></object>

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer