Aanpak knelpunten gewasbescherming

Kleine teelten kennen niet minder dan 550 knelpunten op het gebied van gewasbescherming. De partijen verenigd in het Centre Speciality Crops spannen samen om de 24 grootste knelpunten daarvan aan te pakken.

Dinsdag werden ze het daarover eens op een www.specialitycrops.eu/documents/home.xml?lang=nlbijeenkomst in Den Bosch.

In totaal zijn er voor 530 van de 550 knelpunten oplossingen in beeld, via onderzoek of toelating. De 8 coördinatoren effectief middelenpakket hadden elk daaruit voor hun deelsector een top 3 samengesteld van grootste knelpunten. Die 24 knelpunten krijgen prioriteit.

Oplossingen

Het Ctgb heeft al verkend hoe groot de kansen zijn van de beoogde oplossingen voor die knelpunten. Dat kunnen zijn nieuwe chemische middelen, nieuwe biologische middelen of aanpassing van de behandeling van een gewas of product.

Met de beoogde oplossingen kunnen naast de 24 geprioriteerde knelpunten ook een veelvoud aan andere knelpunten worden aangepakt.

Onkruid en trips

Volgens Jaap van Wenum van LTO Nederland leveren onkruidbestrijding en trips de grootste problemen op in de kleine gewassen.

Vóór mei moet voor elk van de 24 knelpunten een plan van aanpak klaarliggen. Van Wenum verwacht dat het oplossen van de knelpunten daarna enkele maanden tot enkele jaren kan duren. Het www.specialitycrops.euCentre Speciality Crops zet zich in om de knelpunten op te lossen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer