Milieudefensie protesteert tegen megastal

Milieudefensie demonstreert volgende week woensdag samen met Miss Piggy bij het provinciehuis in Groningen tegen het megastalbeleid. Provinciale Staten debatteren dan over de komst van een grootschalige melkveehouderij naar Vlagtwedde.

Volgens Milieudefensie staat dit haaks op het beleid van provincie Groningen en het verzoek van EL&I-staatssecretaris Henk Bleker aan provincies en gemeenten om nieuwe megastallen te weren.

Gemeente Vlagtwedde staat positief tegenover de komst van Ad Buys naar Vlagtwedde. Zij gaf de melkveehouder onlangs groen licht voor het indienen van de vergunningen. De provincie moet uiteindelijk een ontheffing geven voor de bouwblokgrootte.

Op stal

Hoewel de provincie altijd heeft gezegd dat het om een grondgebonden bedrijf gaat, vindt Milieudefensie de grootschalige melkveehouderij intensief. Klaas Breunissen: 'De provincie heeft laten weten geen veehouderij te willen waar dieren niet of nauwelijks buiten komen. Door schaalvergroting staan er juist meer dieren op stal in plaats van in de wei'.

Milieudefensie pleit voor een landelijk verbod op megastallen. 'Bleker doet vooralsnog niets. We hopen dat provincie Groningen het goede voorbeeld geeft in Blekers eigen Vlagtwedde.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer