Wet+voor+omvang+veebedrijf
© ELI

Wet voor omvang veebedrijf

Het kabinet gaat een wettelijke regeling maken om grenzen te kunnen stellen aan de omvang van veehouderijbedrijven. Dat laat EL&I-staatssecretaris Henk Bleker weten aan de Tweede Kamer.

Vorige week zei Bleker al dat het kabinet een begrenzing niet uitsluit als er meer enorme veebedrijven komen zoals nu in Horst aan de Maas. 'Als dit het begin is van een trend, kan dat reden zijn om nationaal een grens te stellen.'

Nu nog niet

In een brief aan de Tweede Kamer herhaalt de staatssecretaris dat zo’n beperking nu nog niet opportuun is. Maar het kabinet wil wel de mogelijkheid hebben om in te kunnen grijpen wanneer er veel meer bedrijven als in Horst zouden komen.

Daarom gaat hij wettelijk regelen dat grenzen gesteld kunnen worden aan de omvang van bedrijven. Niet vanuit ruimtelijke overwegingen, maar wel als er uit het oogpunt van volksgezondheid, sociaal-economische effecten of ethiek aanleiding voor is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer