Drenthe gaat 'Grondig boeren met maïs'

Om nu en in de toekomst voldoende maïs van hoge kwaliteit te oogsten, moet er meer aandacht zijn voor goed bodembeheer. In Drenthe gaat daarom dit jaar demonstratieproject Grondig boeren met maïs van start.

Door de huidige teeltwijze loopt de kwaliteit van de bodem achteruit. Lagere gehaltes organische stof en verslechterde bodemstructuur brengen de opbrengstpotentie van maïspercelen in gevaar en verhogen de druk van ziekten en plagen.

Ook is er grotere kans op uit- en afspoeling van nutriënten, verdroging, achteruitgaande bodembiodiversiteit en productie van broeikasgassen als lachgas. Het is van groot belang nu aan de slag te gaan met de maïsteelt in relatie tot de bodemkwaliteit.

Demonstratiepercelen

Op initiatief van Provincie Drenthe starten projectpartners Agrifirm, NordicMaizeBreeding en Wageningen UR, in samenwerking met telers en loonwerkers in Drenthe, dit jaar met een tweetal demonstratiepercelen in Noord- en Zuid-Drenthe.

Naast de demonstratiepercelen worden betere teeltmethoden toegepast op satellietbedrijven in de regio. Via zomer- en winterbijeenkomsten kunnen maïstelers en loonwerkers demonstraties bezoeken en van elkaar leren. Ook worden maïstelers via nieuwsbrieven, vakbladen en andere media geïnformeerd over de voortgang.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer