Bleker: woord Hedwigepolder viel 2 keer

In het gesprek tussen eurocommissaris Janez Potocnik (Milieu) en EL&I-staatssecretaris Henk Bleker viel het woord Hedwigepolder maar 2 keer. Bleker gaf de Tweede Kamer, die erg benieuwd was, gisteren niet veel inzicht in het onderhoud.

Het ging volgens hem vooral over het gehele natuurgebied bij de Westerschelde en de komende tijd is het afwachten, luidde Blekers summiere toelichting. Diverse oppositiepartijen (ChristenUnie, D66 en PvdA) vroegen om informatie.

Esmé Wiegman (ChristenUnie) riep de bewindsman op de 'ruzie met de Vlamingen en symboolpolitiek om de Hedwigepolder te stoppen' en niet maar geld uit te blijven trekken voor onderzoek naar behoud van de polder.

Natuurbeheer

Zij vindt dat het geld (€ 35 miljoen) beter kan worden besteed aan natuurbeheer, waar dit kabinet € 600 miljoen op bezuinigt. Voor VVD en CDA is het in deze tijd van economische crisis duidelijk dat er ook minder geld is voor natuur. De bomen groeien niet meer tot de hemel, stelt Helma Lodders (VVD).

Maar Wiegman en Stientje van Veldhoven (D66) vinden het daarom alleen maar onbegrijpelijker dat er geld uitgetrokken is voor onderzoeken naar alternatieven om de landbouwgrond in de Hedwigepolder te behouden.

Ontpoldering

D66, GroenLinks en PvdA riepen het kabinet gisteren op het alternatief voor ontpoldering van de Hedwigepolder alsnog te schrappen en de Hedwigepolder te bestemmen voor de natuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer