CBL: goed verhit kippenvlees veilig

Goede verhitting van kippenvlees maakt ESBL-bacteriën onschadelijk en veilig te eten. Dat advies geeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

CBL reageert daarmee op een artikel in de Consumentengids waaruit blijkt dat op dit moment praktisch geen kip te koop is zonder ESBL vormende bacteriën. Het bureau stelt dat voedsel veilig moet zijn en geen risico mag opleveren voor de volksgezondheid.

De organisatie noemt het daarom een goede zaak dat de Consumentenbond hier aandacht aanbesteedt, omdat blijkt dat dit onvoldoende bekend is bij de consument. CBL erkent echter dat er nog veel onduidelijk is over de relatie tussen consumptie van kippenvlees en ESBL-besmetting bij de mens.

Terugdringing antibioticagebruik

Toch vindt het bureau het een goede zaak dat de pluimveesector is gestart met het terugdringen van antibioticagebruik. 'In het verleden greep de pluimveesector te makkelijk naar antibiotica. De sector realiseerde dat er maatregelen moeten worden getroffen.'

Dat leidde tot een vermindering van 28% ten aanzien van het antibioticagebruik in 2009. CBL is van mening dat het antibioticagebruik tot een minimum beperkt moet worden en het alleen voor genezing wordt ingezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer