PPE: Consumentenbond ongenuanceerd over ESBL

De pluimveesector reageert verbolgen op het vandaag uitgebrachte Consumentenbondrapport over ESBL op kippenvlees in Nederlandse supermarkten.

PPE%3A+Consumentenbond+ongenuanceerd+over+ESBL
©

Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) vindt dat het artikel in de Consumentengids een 'nogal ongenuanceerd beeld geeft' van de Nederlandse pluimveesector. 'Door de gekozen stijl en het woordgebruik worden de inhoudelijk goede punten in het artikel ondergesneeuwd.'

Volgens PPE produceert de Nederlandse pluimveesector een grote variatie aan kipproducten en levert het al op grote schaal scharrel- en biologisch kippenvlees. Dat komt tegemoet aan de wens van de consument, als die meer om dierenwelzijn geeft.

Extra voorwaarden

'De consument heeft zo zelf de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het niveau van dierenwelzijn. Nederland voldoet evenwel bij de standaardproductie aan de Europese Unie-wetgeving en enkele extra voorwaarden', stelt het productschap.

Wanneer het gaat om voedselveiligheid neemt de pluimveesector volgens PPE haar verantwoordelijkheid. 'Zo wist de sector in 2011 het antibioticagebruik te verminderen met 28%.'

Aanvullende maatregelen

Aanvullende maatregelen worden genomen om het gestelde doel van 50% reductie in 2013 te behalen en na 2013 verder te gaan met de reductie van het antibioticagebruik.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer