Kans voor agrobedrijven in Zuid-Duitsland

De Nederlandse agrofood- en tuinbouwsector heeft groeikansen in Zuid-Duitsland. Nederland moet zich daar sterker als kwalitatief goed, duurzaam en competent productieland positioneren.

Dat blijkt uit een studie van de landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in Berlijn, die staatssecretaris Henk Bleker van EL&I vandaag heeft gepresenteerd. Op dit moment richt het Nederlandse agrobedrijfsleven zich vooral op de aangrenzende deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Om de de kansen te verzilveren is een goed samenspel tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen essentieel. Verder is het noodzakelijk te investeren in lokale teelt en 'groene' logistiek. Daarnaast moet het imago van Nederlandse producten verbeteren.

Hollandse week

Om dit te bereiken moet nog voor de zomer in de Duitse deelstaat Beieren een Hollandse week plaatsvinden waarbij Hollandse producten onder de aandacht worden gebracht.

Bleker verwacht dat het bedrijfsleven aanhaakt op de promotie, zodat samenwerkingsverbanden ontstaan. 'We komen er niet met een makkelijk verkoopverhaal.' In totaal is voor deze actie ongeveer € 500.000 nodig, waarvan het bedrijfsleven de helft bijdraagt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer