Bleker op handelsmissie naar Brazilië

EL&I-staatssecretaris Henk Bleker gaat van zaterdag 26 november tot woensdag 30 november op handelsmissie naar Brazilië.

Bleker+op+handelsmissie+naar+Brazili%C3%AB
©

In zijn kielzog reizen vertegenwoordigers van 40 bedrijven mee uit de offshore, olie, water, landbouw, afvalverwerking, bouw en logistiek.

Bleker spreekt op een seminar voor het Braziliaanse bedrijfsleven over mogelijkheden voor bilaterale handel en investeringen tussen Brazilië en Nederland. Daarnaast heeft hij gesprekken met ministers en 'captains of industry'.

Doorvoer

Brazilië ziet Nederland als belangrijke afzetmarkt in en doorvoerroute naar Europa. De Nederlandse invoer van goederen uit Brazilië had in 2010 een waarde van bijna € 4,4 miljard. De belangrijkste producten zijn soya diervoerders, olie en olieproducten, vlees en vleesproducten en pulp en papier.

De opkomende economie van Brazilië biedt volgens het ministerie kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Regelmatig overleg tussen bewindspersonen of hoge ambtenaren en inzet van de ambassades kan leiden tot het opheffen van handelsbelemmeringen of nieuwe investeringen opleveren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
 • Maandag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer