Bleker levert beste politieke spotprent op

De beste politieke spotprent van 2011 is getekend door Siegfried Woldhek, vindt de jury van de Inktspotprijs. Hij tekende voor NRC Handelsblad staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) die met klompen en al bloemen aan het vertrappen is.

De prijs is gisteravond in Den Haag aan Woldhek uitgereikt. De jury van Stichting Pers & Prent noemt het een prachtig portret, dat in maart in NRC Handelsblad verscheen. Het natuurbeleid van de staatssecretaris was toen erg actueel.

De jury, onder aanvoering van voorzitter Ghislaine Plag, beoordeelde de tekening van Bleker als 'een prachtig getekend portret, dat op sublieme wijze een mengeling van sluwheid, onverzettelijkheid en machtsbelustheid uitdrukt, impliciet en zonder tekst'.

Oogstrelend

Woldhek heeft in de ogen van de jury een oogstrelende grafische tekenstijl en zet qua fysionomie, houding en ambiance een meesterlijke typering neer. 'Al is één expliciete gebeurtenis – het natuurbeleid – de aanleiding voor deze tekening; het voelt meer als een totale typering van Henk Bleker.'

De winnende print trok namelijk vanwege de kwestie Mauro en het overbekende toegeschoven voetbalbriefje tevens de aandacht. 'Net als de afspraken rond de Hedwigepolder in Zeeland die hij aan zijn laars lapte en vanwege zijn plannen voor onze natuur. Bleker was ook verleden week weer in het nieuws vanwege zijn vriendin.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer