Haagse Oogst: Politieke spelletjes rond debuut landbouwminister Femke Wiersma

Hoe onvriendelijk de sfeer was tijdens het debat over de regeringsverklaring zo collegiaal verliep het commissiedebat over de mestcrisis. Maar de aanloop naar het debuut van de nieuwe landbouwminister Femke Wiersma verliep wel rumoerig, stellen hoofdredacteur Esther de Snoo en redacteuren René Bouwmeester en Peter Smit van Nieuwe Oogst in deze aflevering van de Haagse Oogst-podcast.

BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas wilde haar minister 'sparen' en niet binnen een dag na haar benoeming al blootstellen aan kritische vragen. Het mestdebat werd met steun van de nieuwe coalitiepartijen vlak voor aanvang afgeblazen. Dit leidde tot grote verontwaardiging bij de oppositie.

Die boosheid sloeg over naar de plenaire zaal waar Van der Plas zich fel verdedigde voor de ongebruikelijke gang van zaken. Te elfde ure besloot Wiersma zelf het debat over de mestcrisis wel aan te gaan. Met een dag vertraging maakte ze een prima debuut.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer