Haagse Oogst: Natuurherstelwet maakt klus Wiersma en Rummenie niet makkelijker

Op het gebied van landbouwpolitiek is afgelopen week een hoop gebeurd. Femke Wiersma en Jean Rummenie gaan namens BBB het nieuwe ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) leiden. Welke opgaven liggen er voor hen? Wat brengen zij mee?

In Luxemburg stemden de Europese milieuministers, door een opmerkelijke Oostenrijkse twist, in met de veelbesproken natuurherstelwet. Wat betekent dit voor Nederland? Verder werd in Europees verband bekend dat BBB en NSC toetreden tot de EVP, de Europese fractie waar ook CDA deel van uitmaakt. Dat ging niet zonder slag of stoot. Of was dit voor de bühne?

Redacteuren Tys Hallema en Jasper Schel en hoofdredacteur Esther de Snoo praten hierover in de nieuwste aflevering van Haagse Oogst, de politieke podcast van Nieuwe Oogst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer