Haagse Oogst-podcast: 'Wijkers' vragen Adema om stoppersregeling

Demissionair landbouwminister Piet Adema luidt de noodklok over de mestproblematiek. De Tweede Kamer is verdeeld over de plannen die hij vorige week presenteerde. Vooral de vier formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB willen er nu nog niet aan. Al wil dit niet zeggen dat ze allemaal tegen een vrijwillige opkoopregeling zijn.

In deze Haagse Oogst-podcast praten Nieuwe Oogst-redacteuren René Bouwmeester en Peter Smit na over het EU-debat dat dinsdagavond plaatsvond. Tijdens dit debat voerde ook de vastlopende mestmarkt weer de boventoon. Adema hield een vurig pleidooi voor zijn plannen. Volgens hem zijn er boeren die vrijwillig plaats willen maken voor een nieuwe generatie.

Nieuwe Oogst-redacteur Martijn van Rossum duidt in deze aflevering van Haagse Oogst-podcast het onderzoek van LTO-vakgroep Melkveehouderij dat vrijdag op deze website is gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de helft van de melkveehouders er nog vertrouwen in heeft dat de overheid met een oplossing komt voor de fors oplopende kosten die zij moeten maken voor het afzetten van mest.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer