Haagse Oogst: Hoofdlijnenakkoord biedt boeren hoop, Brussel is de sleutel

Het hoofdlijnenakkoord dat PVV, VVD, NSC en BBB donderdag 16 mei presenteerden spreekt veel boeren aan. Voor het wensenlijstje van de beoogde coalitie is echter wel de medewerking van Brussel nodig. Dat roept de vraag op hoe realistisch de voorstellen zijn.

Boerenorganisaties reageren voorzichtig enthousiast op het akkoord. Positief is dat de vier partijen het belang van de agrarische sector en de voedselproductie onderstrepen. In deze aflevering van Haagse Oogst bespreken Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo en redacteuren René Bouwmeester en Peter Smit het hoofdlijnenakkoord.

Voor het eerst bespreken we in deze podcast ook reacties van luisteraars. Zo is een boer blij met de terugkeer van rode diesel, maar had hij het beter gevonden als de korting was geboden voor blauwe diesel. Een andere luisteraar vindt de voorstellen goed, maar vraagt zich af of boeren geen 'valse belofte' wordt voorgehouden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer