Nat voorjaar maakt mechanisch onkruid bestrijden extreem moeilijk

Het natte voorjaar maakt mechanisch onkruid bestrijden er niet makkelijker op. Dat werd duidelijk tijdens een velddemo in snijmais die onlangs plaatsvond in het Friese Vegelinsoord.

'Het is een moeilijk jaar geweest', begint projectleider Dirk Johan Feenstra van LTO Noord. 'Het werd nat en de onkruiddruk op deze veengronden is hoog. Een risico met mechanisch onkruid bestrijden is dat je het moment moet kunnen pakken en dat moment hebben we dit jaar niet gehad.'

Adviseur Christoffel den Herder van Ceres Horti Advice sluit zich daarbij aan. 'We hebben sinds de zaai nagenoeg alleen maar regen gehad. Het cultuurgewas moet groter zijn dan het onkruid en dat is niet goed gelukt. De omstandigheden zijn heel moeilijk.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer