Cameragestuurde uienschoffel: 'te nauw en te diep is gevaarlijk'

Te nauw en te diep uien schoffelen is gevaarlijk. Dat bleek tijdens de velddemo mechanisch onkruid bestrijden, die onlangs plaatsvond in het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland.

Christoffel den Herder van Ceres Horti Advice liet tijdens de velddemo een cameragestuurde uienschoffel zien. De machine is op zand- en kleigrond te gebruiken. 'Schoffelen is een techniek op zich. Te nauw en te diep schoffelen vormt een gevaar met wortelschade als gevolg', waarschuwt Den Herder.

De weersomstandigheden zijn dit jaar uitdagend. Den Herder: 'Het is lastig tussen de buien door. Je ligt snel achter en onkruid kan te groot worden. Maar zelfs dit jaar zie je dat goede momenten kunnen worden benut en dat je meer kunt dan je denkt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer