'Ruggen schoffelen is topsport'

Ruggen schoffelen is topsport. Dat bleek vorige week tijdens de velddemo mechanisch onkruid bestrijden in het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland.

Christoffel den Herder van Ceres Horti Advice gaf daar uitleg over de aanaarder van Grimme die geschikt is voor aardappelen, maar ook kan worden gebruikt voor andere ruggenteelten. 'Dan is hij wat meer gericht op schoffelen, terwijl in de aardappelen de focus meer op aanaarden ligt', legt Den Herder uit.

De omstandigheden spelen een grote rol bij het schoffelen. 'Het is echt topsport', vindt Den Herder. 'Je wilt de grond niet te droog en niet te nat hebben en de rijsnelheid moet hoog zijn. Te nat werken met deze machine heeft altijd een negatief effect.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer