Omzet Südzucker stijgt 920 miljoen euro

De geconsolideerde omzet van het Duitse levensmiddelenconcern Südzucker stijgt in boekjaar 2021-2022 met 920 miljoen euro tot bijna 7,6 miljard euro.

Omzet+S%C3%BCdzucker+stijgt+920+miljoen+euro
© Südzucker

De grotere omzet voor de gehele Südzucker-groep resulteert in een geconsolideerd bedrijfsresultaat van 332 miljoen euro. Dat is ruim 40 procent meer dan vorig jaar. De grotere winst wordt vooral toegeschreven aan de betere resultaten in de bedrijfsonderdelen suiker, energiegewassen en zetmeel. Voor speciale producten noteerde Südzucker een aanzienlijk lagere winst en ook voor de fruitverwerking was de winst iets lager.


In de financiële omzet van Südzucker is het aandeel suiker 34 procent met een omzet van 2,6 miljard euro. Bij het concern werken in totaal meer dan achttienduizend mensen. De definitieve jaarcijfers zijn in lijn met de voorlopige resultaten waarover Südzucker in april al berichtte. Het boekjaar waarop de jaarcijfers betrekking hebben, loopt van 1 maart 2021 tot 28 februari 2022.


Overname Meatless

Bij presentatie van de jaarcijfers maakte Südzucker ook bekend dat dochteronderneming Beneo het Nederlandse bedrijf Meatless overneemt. Met deze overname breidt Beneo zijn portfolio uit naar een breder scala van vlees- en visvervangers. De overname past bij de strategie van Südzucker om meer focus te leggen op plantaardige eiwitten. Het concern meldt dat na de transactie het management van Meatless verantwoordelijk blijft voor de bedrijfsvoering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer