Albert Heijn en Vogelaar Vredehof openen voedselbos voor onderzoek

Het voedselbos van Albert Heijn en appel- en perenleverancier Vogelaar Vredehof moet kennis opleveren over hoe de fruitteelt kan bijdragen aan meer balans in de natuur. Vrijdag zijn de laatste bomen geplant en is het bos in het Gelderse Enspijk officieel geopend.

'In zo'n bos is een ecosysteem aanwezig. Ik denk dat dit een antwoord is om voedsel te kunnen blijven produceren en meer biodiversiteit en natuur te creëren. Daarnaast is het schaalbaar', legt voedselbosexpert Sjef van Dongen uit.

'We staan voor uitdagingen als water, stikstof en gewasbeschermingsmiddelen in de moderne fruitteelt', zegt directeur Sier van den Brand van Vogelaar Vredehof. 'Daarbij kan deze kennis van nut zijn.'

Ook de reguliere fruitteelt kan wat hebben aan de kennis. 'De makkelijkste stap om meer biodiversiteit in te bouwen is meerdere soorten door elkaar heen op een hectare aanplanten. Waarom geen appels en peren door elkaar? Plagen kunnen dan minder snel overslaan', geeft Van Dongen als voorbeeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer