LTO: landbouw is sluitpost in ruimtelijke processen Zuid-Holland

De land- en tuinbouw blijft de sluitpost in de ruimtelijkeordeningsbegroting van provincie Zuid-Holland. Dat concludeert LTO Noord naar aanleiding van overleg over de ruimtelijke processen die op dit moment gaande zijn in de provincie.

LTO%3A+landbouw+is+sluitpost+in+ruimtelijke+processen+Zuid%2DHolland
© Dirk Hol

Behalve het Provinciaal Programma Landelijk Gebied gaat het om de regionale energiestrategieën, de Nationale Omgevingsvisie Extra en de ruimtelijke puzzel.

In een zienswijze stelt LTO Noord grote zorgen te hebben over de ruimtelijke processen. Zo ziet de belangenbehartiger niets terug van het streven om goede landbouwgrond voor de agrarische sector te behouden. Ook noemt LTO Noord het 'uiterst onwenselijk' dat een verhoging van het grondwaterpeil als voorwaarde wordt gezien van invulling van de ruimtelijke processen.


Zeven punten

De organisatie roept de provincie op om pas verder vorm te geven aan de diverse processen, als zeven punten die LTO Noord in de zienswijze benoemt, worden meegenomen in het provinciaal beleid. Daarbij gaat het onder meer over zoetwaterbeschikbaarheid, klimaatambities en de stikstofopgave.

'Natuurlijk komen er ontwikkelingen op de sector af. Het is de uitdaging om er met elkaar uit te komen, vooral met de ondernemers in het buitengebied. De huidige uitwerking zorgt voor nog meer onrust dan er nu al is', schrijft de belangenbehartiger in de zienswijze.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer