Veiling Rhein-Maas tevreden over verkopen rond Valentijnsdag

De totale omzet op de veilingklok bij Veiling Rhein-Maas lag rond Valentijnsdag op hetzelfde niveau als een jaar eerder, met iets hogere aantallen snijbloemen. Daarmee kan volgens de organisatie gesproken worden over een tevredenstellende verkoop.

Veiling+Rhein%2DMaas+tevreden+over+verkopen+rond+Valentijnsdag
© Rhein-Maas

In het snijbloemensegment waren rozen, tulpen, gerbera’s en boeketten bijzonder populaire producten in de week voor Valentijnsdag. In het potplantensegment was veel vraag naar schalen en arrangementen, meldt Veiling Rhein-Maas in een terugblik op de valentijnsverkopen. Het prijsniveau voor snijbloemen lag op een constant goed niveau. Bij potplanten was het prijsniveau vergelijkbaar met vorig jaar.

Opvallend was dat carnaval dit jaar geen impact had op de verkopen rond Valentijnsdag. ‘Op alle veilingdagen was de verkoop zeer constant, met veel aanwezige klanten. Carnavalsmaandag (12 februari 2024) was dit jaar zelfs voor zowel potplanten als snijbloemen de sterkste verkoopdag in de periode voor Valentijnsdag’, schrijft de veiling.


Roze en rood

Veiling Rhein-Maas concludeert dat voor Valentijnsdag steeds meer producten in het roze en rode kleurenspectrum worden gekocht. Dat ziet ook veilingmeester Edwin Chrispijn van Royal FloraHolland. ‘Niet geheel verrassend voerde rood de boventoon met Rhodos, Ever Red en Red Naomi als grootste in aanvoer. Stond er net iets te weinig, dan liep de prijs met grote sprongen op tussen elke transactie’, schrijft hij in een column.


‘Minder bekend, maar zeker aanwezig, waren Con Amor en Testarossa. Rood bicolor en hardroze liepen goed mee. Bij veel productgroepen is het rood wat de prijs bepaalt, maar opvallend is dat bij chrysant geel en wit goed van de hand gingen. Er was voldoende aanbod van lelie, lisianthus en chrysant. Dit had effect op de prijs, die daalde’, vervolgt Chrispijn.

In totaal verkocht Royal FloraHolland in de twee weken voor Valentijnsdag 166 miljoen rozen. Dat zijn er 15 miljoen meer dan een jaar eerder. De roos was de bestverkochte bloem. Er werden dit jaar 2,8 miljoen uit Nederland afkomstige premium rozen meer verkocht dan in 2023.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer